Even voorstellen

Mijn naam is Ineke Rietvelt. Ik ben getrouwd met Jan en we hebben samen 3 volwassen dochters en een kleinzoon. Na vele omzwervingen zijn we eindelijk neergestreken op een heerlijk plekje tussen het riet.

Hoewel mijn interesse in oosterse culturen al veel langer bestond, was een cursus shiatsu massage de aanzet voor een jarenlange studie Chinese Geneeswijzen. Vanaf het moment dat ik er aan begon was ik verkocht en wilde ik steeds meer weten en leren over deze geneeswijzen en de prachtige filosofie die er aan ten grondslag ligt. 

De eerste diploma’s die ik in ontvangst mocht nemen waren die van Shiatsu masseur en vervolgens Shiatsu therapeut. De opleiding hiervoor heb ik gevolgd bij Qing Bai in Amersfoort, waar ik later ook ben opgeleid tot docent Zhineng Qigong level 1 en 2. Deze vorm van Qigong beoefen ik inmiddels al bijna tien jaar. Ik put veel kracht uit mijn dagelijkse oefeningen en volg regelmatig nascholingen en meerdaagse workshops bij verschillende chinese meesters. Tevens ben ik TouchPro stoelmasseur en heb ik een diploma Westers Medische Basiskennis op HBO niveau. Bij de TCM Academie Amsterdam studeerde ik cum laude af als acupuncturist.

Terwijl ik mij middels interessante bij- en nascholingen blijf verdiepen en verbreden, keer ik tegelijkertijd ook steeds meer naar binnen om daar de innerlijke wijsheid te raadplegen.

Hoewel ik aanvankelijk dacht dat mijn werk als acupuncturist en therapeut los staat van mijn oorspronkelijke beroep als kunstenaar en keramiekdocent, ontdekte ik dat die gedachte niet klopt. Want of ik nu masseer, een beeld maak van klei, of qigong oefeningen doe, ze brengen allen momenten van blijdschap en vrede, van transformatie en herstel. Het is mooi om datzelfde te zien gebeuren bij mijn leerlingen en patienten. 

Gezondheid is het ervaren van harmonie, zowel op lichamelijk, emotioneel, mentaal als spiritueel niveau. Ik beschouw het als een voorrecht dat ik anderen mag ondersteunen in hun genezingsproces en in het hervinden van deze harmonie.