Coordinator_mandala_coloring_pages.jpg

Vervolgcursus Zhigong level 1 en 2:          Lokatie: De Melkweg Tuk, Tukseweg 87a, Tuk  Start: maandagavond 17 of 24 september 2018   Tijd: 18.45-20.00 uur                                                 Prijs: € 115,-voor 11 lessen van 75 minuten (incl. thee en cursusmateriaal) 

 

Zhineng Qigong is een Chinese bewegingsvorm die gericht is op gezondheid en zelfgenezing. Eeuwenoude kennis en ervaring op het gebied van Qigong vormen samen met moderne medische inzichten de basis. Het doel is om middels de oefeningen het zelf genezend vermogen van het lichaam maximaal te activeren, zodat je je volledige potentieel kan bereiken en gezond, evenwichtig en energiek in het leven kan staan. 

Zhineng Qigong combineert beweging en meditatie. Omdat de focus op rustige, zachte en vaak repeterende bewegingen ligt, ontstaat er ruimte in je hoofd en kunnen de gedachten stil worden. Dit leidt tot diepe ontspanning, concentratie en balans, je komt in het hier en nu. Lichaam en geest gaan op een natuurlijker manier samenwerken, waardoor het bewustzijn groeit en blokkades kunnen verdwijnen.  

Door de beoefening van Zhineng Qigong kom je meer en meer in contact met je kern, met wie je werkelijk bent, waardoor je een gevoel van innerlijke vrede en eenheid ervaart en meer vanuit je hart kunt gaan leven. Negatieve, belemmerende gedachten en emoties die lichaam en geest blokkeren worden geleidelijk vervangen door nieuwe, harmonische patronen.

De kracht van Zhineng Qigong is de eenvoud en effectiviteit van de oefeningen. Iedereen, jong en oud, kan Zhineng Qigong beoefenen en het positieve effect op lichaam en geest ervaren.  

Energie gaat weer stromen

Langzame, vloeiende bewegingen ontspannen het lichaam en maken het los. Spieren en gewrichten worden sterker en soepeler, de bloedcirculatie verbetert en het lichaam neemt meer zuurstof op. Zhineng Qigong gaat uit van het principe van Qi. Qi is levensenergie en vormt de basis van alles wat leeft. De oefeningen zorgen er voor dat de levensenergie toeneemt, verbetert en weer vrij gaat stromen. Hierdoor kunnen klachten verdwijnen of worden voorkomen en nemen gezondheid, vitaliteit en levenslust toe.  

 

 

Voorlopig lesrooster Zhineng Qigong najaar 2018

Basiscursus Zhineng Qigong (level 1): 11 x 75 min. Er staan nog geen nieuwe basiscursussen ingepland. Bij voldoende belangstelling start er een groep.

Zhigong level 1 en de 5 elementen: 2 x 11 lessen Lokatie: Studio Heerengracht, Meppel                         Start: maandagochtend 17 of 24 september 2018 Tijd: 10.30-11.45 uur                                                Prijs: € 115,- voor 11 lessen van 75 minuten (incl. thee en cursusmateriaal)

Zhigong level 1 en de 5 elementen: 2 x 11 lessen Lokatie: Yogaschool Andante,  Heerenveen Start: dinsdagochtend 18 of 25 september 2018 Tijd: 10.45-12.00 uur                                                Prijs: € 115,- voor 11 lessen van 75 minuten (incl. thee en cursusmateriaal)

Zhigong level 1 en de 5 elementen: 2 x 11 lessen Lokatie: De Melkweg Tuk, Tukseweg 87a, Tuk  Start: dinsdagmiddag 18 of 25 september 2018 Tijd: 13.30-14.45 uur                                                Prijs: € 115,- voor 11 lessen van 75 minuten (incl. thee en cursusmateriaal)

Zhigong level 1 en de 5 elementen: 2 x 11 lessen  Lokatie: De Melkweg Tuk, Tukseweg 87a, Tuk  Start: dinsdagavond 18 of 25 september 2018 Tijd: 19.30-20.45 uur                                                Prijs: € 115,- voor 11 lessen van 75 minuten (incl. thee en cursusmateriaal)                       

De basiscursus

Tijdens de basiscursus wordt level 1 aangeleerd. Naast een stukje achtergrondinformatie en warming-up oefeningen, leer je de belangrijkste basisoefeningen van Zhineng Qigong, waaronder de Lift Qi Up and Pour Qi Down methode. Deze krachtige oefening bestaat uit een doorgaande serie van sierlijke, langzame bewegingen en is bedoeld om lichaam en geest te laten samenwerken en de energie te verversen. Er vindt uitwisseling plaats tussen de interne en externe Qi. Oude, onzuivere energie wordt losgelaten en nieuwe, helende energie wordt opgenomen.

Zhineng Qigong level 1 en de 5 elementen

In deze cursus herhalen en verdiepen we de oefeningen van level 1 in combinatie met de 5 elementen. Deze cursus volgt op de basiscursus, maar is ook geschikt voor beginners.                  Volgens de vijf elementenleer is alles in het universum onderworpen aan een cyclisch proces van elkaar opvolgende fasen; de vijf elementen hout, vuur, aarde, metaal en water. Zien we de ritmen van deze elkaar balancerende fasen, dan kunnen we ze gebruiken om het leven, de wereld, ziekte en gezondheid te interpreteren. Bij verstoring van de balans ontstaan klachten. Elk element heeft onder meer zijn eigen seizoen, orgaan, emotie, kleur, smaak, karaktereigenschappen en lichaamskenmerken. In ieder mens domineert een van de vijf elementen. Herkenning hiervan geeft belangrijke inzichten in de persoonlijke gezondheid en identiteit. Het laat zowel onze krachten als valkuilen zien. Deze inzichten en bij elk element passende Zhineng Qigong oefeningen zullen de verbinding met onszelf en de natuur helpen versterken of herstellen.

Info: T 0561-476651 / E info@shu-acupunctuur.nl