Coordinator_mandala_coloring_pages.jpg

 

Zhineng Qigong is een Chinese bewegingsvorm die een positieve werking heeft op de gezondheid en geschikt is voor jong en oud. Eeuwenoude kennis en ervaring op het gebied van Qigong vormen samen met moderne medische inzichten de basis.

Zhineng Qigong combineert beweging en meditatie. Omdat de focus op rustige, ronde, zachte en vaak repeterende bewegingen ligt, kunnen de gedachten stil worden. Dit leidt tot diepe ontspanning, concentratie en innerlijke balans. Lichaam en geest gaan op een natuurlijker manier samenwerken, waardoor het bewustzijn groeit en emotionele, mentale en lichamelijke blokkades kunnen oplossen.

De vloeiende bewegingen brengen niet alleen de geest tot rust, zij ontspannen ook het lichaam, maken het los en tegelijkertijd krachtig; de spieren worden versterkt en de gewrichten versoepeld. De bloedcirculatie verbetert, de zuurstofopname in het lichaam neemt toe en alle lichaamsfuncties gaan beter functioneren. Doordat stagnaties verdwijnen, kan de energie weer vrij stromen.

Het beoefenen van Zhineng Qigong bevordert zodoende vitaliteit en levenslust, helpt klachten voorkomen en werkt helend doordat het zelfgenezend vermogen wordt geactiveerd. Het is bovendien eenvoudig te leren en prettig om te doen.

Zhineng Qigong is een middel om het leven te transformeren en op een hoger niveau te brengen. Wereldwijd beoefenen miljoenen mensen van alle leeftijden Zhineng Qigong en het aantal groeit nog dagelijks doordat steeds meer mensen de positieve gevolgen ervan ontdekken.  

 

Info: T 0561-476651 / E info@shu-acupunctuur.nl

 

Lessen en workshops

Basiscursus Zhineng Qigong (level 1): 11 x 75 min. Lokatie: De Melkweg Tuk, Tukseweg 87a, Tuk   Start: dinsdagmorgen en -avond 3 oktober 2017 Prijs: € 115,- incl. thee en cursusmateriaal

Vervolgcursus Zhineng Qigong: 11 x 75 minuten Lokatie: De Melkweg Tuk, Tukseweg 87a, Tuk  Start: maandagavond 2 oktober 2017                  Prijs: € 115,- incl. thee en cursusmateriaal

In balans met Qigong en de vijf elementen:         22 lessen van 60 minuten(2 x 11)                             Lokatie: De Melkweg Tuk, Tukseweg 87a, Tuk Start: dinsdagmorgen en -avond 3 oktober 2017 Prijs: € 95,- per 11 lessen incl. thee en cursusinfo

Korte en 1- of meerdaagse workshops mogelijk

             

Qigong en de Vijf Elementen                                   De theorie van Yin Yang en de Vijf Elementen ligt aan de basis van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Volgens de vijf elementenleer is alles in het universum onderworpen aan een cyclisch proces van elkaar opvolgende fasen. Deze fasen; de vijf elementen Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water, zijn geen materiële zaken, maar basiskwaliteiten van het leven. Zij weerspiegelen alle verschijnselen in de natuur en dus ook in de mens. Zo is elk van de vijf elementen verbonden met onder meer een seizoen, richting, geur, kleur, smaak, orgaan, emotie.

De vijf elementen worden gebruikt om het ontstaan van beweging en verandering te verklaren. Zien we de ritmen van de opeenvolgende fasen, dan kunnen we deze gebruiken om het leven, de wereld, ziekte en gezondheid te interpreteren. Door bestudering van de vijf elementen komen we tot het bewustzijn dat alle verschijnselen in de kosmos met elkaar samenhangen, in elkaar overgaan, van elkaar afhankelijk zijn en op elkaar inwerken.

Als je in balans bent, kunnen de elementen elkaar voeden en controleren, waardoor de cyclus van het leven blijft stromen. Bij verstoring ontstaan klachten. Elk element heeft zijn eigen karaktereigenschappen en lichaamskenmerken. In ieder van ons domineert een van de vijf elementen, en dat bepaalt onze voorkeuren en hoe we met dingen omgaan. Herkenning van het dominerende element geeft inzichten in onze gezondheid en identiteit. Het laatzowel onze krachten als valkuilen zien.

Deze inzichten en bij elk element passende Qigong oefeningen helende klanken, acupressuurpunten en tips betreffende voeding en leefstijl zullen ons helpen de verbinding met onszelf en de natuur te versterken of te herstellen.