Zhineng Qigong

Qigong bestaat al duizenden jaren en werd vroeger beoefend achter gesloten deuren en hoge muren in oude boeddhistische kloosters en taoistische tempels. Deze kunst ten behoeve van een goede gezondheid en een lang leven is destijds mondeling doorgegeven van de leermeester op zijn student. De weinige teksten over Qigong waren alleen voor insiders te begrijpen. Voor de buitenwereld was het dus bijna onmogelijk om toegang tot deze kunst te verkrijgen. Inmiddels is dit allemaal veranderd en kan iedereen die dat wil kennis maken met de helende werking van Qigong. 

De kracht van Zhineng Qigong is dat het een versmelting is van enorm veel oude kennis en wijsheid met moderne medische en wetenschappelijke inzichten. Zo bevat Zhineng Qigong Taoistische, Boeddhistische en Confucianistische elementen, maar ook die van de kwantumtheorie. Wereldwijd beoefenen inmiddels vele mensen van alle leeftijden deze Qigong vorm, die eenvoudig is aan te leren en geliefd is vanwege zijn schoonheid en effectiviteit. Het aantal groeit nog dagelijks doordat steeds meer mensen de positieve gevolgen er van ontdekken.     

Het doel is om middels de oefeningen het zelf genezend vermogen van het lichaam maximaal te activeren, zodat de mens zijn volledige potentieel kan bereiken en gezond en vitaal in het leven kan staan. De zachte bewegingen maken het lichaam los; de spieren worden versterkt en de gewrichten versoepeld. De bloedcirculatie verbetert en de zuurstofopname in het lichaam neemt toe. Hierdoor gaan alle lichaamsfuncties, zoals die van de hersenen en het immuunsysteem, beter functioneren.

Zhineng Qigong combineert beweging en meditatie. Omdat de focus op rustige en vaak repeterende bewegingen ligt, kunnen de gedachten stil worden. Dit leidt tot diepe ontspanning, concentratie en innerlijke balans. Lichaam en geest gaan op een natuurlijker manier samenwerken, waardoor het bewustzijn groeit en emotionele, mentale en lichamelijke blokkades kunnen verdwijnen. We komen door de beoefening van Zhineng Qigong meer en meer in contact met onze kern, met wie we werkelijk zijn, waardoor we een gevoel van geluk en verbinding ervaren en meer vanuit ons hart kunnen gaan leven. Onbalans en oude informatie die lichaam en geest blokkeren, worden geleidelijk aan vervangen door nieuwe, harmonische patronen.

Qigong healing technieken of -oefeningen kunnen ingepast worden in een behandeling, maar het is ook mogelijk om Zhineng Qigong lessen te volgen, zowel prive als in een groep.